’t Hooghe Huys – 12

Monique Steegmans (67), huurder,met pensioen, woont hier 3 maand,16e verdieping foto's: http://noortjepalmers.wordpress.com

Als je de brede hal met marmeren plantenbakken en fijne spotjes binnenstapt, lijkt het een hotel. De gangen en liften zijn als de straten van een wijk en vanop de balkons aan de zuidkant heb je een eindeloos zicht op groen en water zoals in een dorp op het platteland. Deze Amelinckx blok uit de jaren ’70 telt 21 verdiepingen waar 275 families wonen. Twaalf bewoners vertellen hoe het is om hier samen te leven. Twaalf mensen die niet vrezen wat de buren daarvan zullen zeggen.

“Ik ben net boodschappen gaan doen met een vriendin. Zij helpt mij want ik ben slecht te been en ik durf niet meer met de auto rijden. Ik woon hier nog maar sinds eind januari nadat ik met mijn partner uiteen ging. Dit appartement is ideaal voor mij. Niet te groot en betaalbaar. Het is fijn wonen. Alleen spijtig dat van zodra je de Brederodestraat ingaat, je niet meer in België bent. Ik maak moeilijk contact met de buren. De mensen die naast mij wonen, zie ik af en toe en dan zeggen we wel goeiedag. Maar eigenlijk vind ik contact met de buren niet zo belangrijk. Ik ben alleen maar niet eenzaam.”

(lees ook de andere interviews van bewoners van ’t Hooghe Huys)

Verschenen op 11 april 2013 in De Nieuwe Antwerpenaar.