Mama van Bambi bakt en fietst

Foto: Evy Princen

De mama van Bambi en de kookfabriek, zo noemt ze zichzelf, Evy Princen die nu ondertussen 2,5 jaar alles bakt en kookt wat je maar wil. “Ik probeer me te onderscheiden door alles te doen wat mensen vragen. Op gastronomisch gebied dan toch. En het resultaat moet lekker zijn. Ik ben een ja-zegger aan de telefoon en dan leg ik neer en bedenk: ‘Hoe ga ik dat doen?’ Zo bakte ik eens 150 eetbare koffiekopjes. Daar moest ik zo voorzichtig mee omgaan dat ik er drie dagen aan gewerkt heb. Maar dat is net de uitdaging. Dat ik nog niet weet hoe het afloopt.”

Bedrijfsfeestjes, home cooking of gewoon soep, alles is mogelijk maar Princen heeft toch liefst dat klanten haar bellen met opdrachten voor patisserie. “Iedereen kan koken. Je kan de smaak met gevoel doseren met hier en daar wat zout of peper erbij. Maar bakken is precisiewerk. Hoewel ik zelf geen zoetebek ben, hou ik wel van de fysica van het bakken. Het kan soms wel op bandwerk lijken maar vooral de afwerking van de patisserie vind ik het leukste. De ochtend voor je gaat leveren de frostings op de taart leggen. De laatste details aanbrengen om je creatie af te werken.”

Door uren alleen in de keuken te staan bakken en koken, bedacht ze een spitsvondig concept dat haar meer in contact brengt met de mensen die haar kunstwerkjes ook werkelijk proeven. Tweemaal per week rijdt ze door de Antwerpse straten om stukjes taart aan huis te brengen. Geen hele taart maar gewoon één stukje, voor jou, op bestelling. Slechts één sms van jou verwijderd. “Het is fijn om te horen dat mensen mijn vorige stukje taart lekker vonden. Ook de verscheidenheid aan mensen die bestellen is geweldig. Zo opende laatst een oudere dame met een bloemetjesschort haar deur. Ik bedacht dat ze haar bezoek stiekem zou wijsmaken dat ze mijn taart zelf gemaakt had.”

Dit concept bezorgde haar de nominatie voor ‘Meest belovende starter van 2013’, een prijs die door UNIZO op 29 maart tijdens de Nacht van de KMO in het Hilton Hotel wordt uitgereikt. “Ik ben heel blij met de erkenning maar ik heb ook sterke concurrenten dus de kans dat ik win, is klein.”

Verschenen op 30 januari 2014 op dagjeantwerpen.be