STERK

Ik sprak met elf vrouwen over wat het betekent om sterk te zijn. Het boek en de beelden werden gedurende enkele maanden tentoongesteld in een koffiebar in de buurt waar ze wonen.

Voorwoord uit STERK

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 was iedereen in België bang en reageerde geschrokken op een ongekende crisis die op ons afkwam. Toch ondervond ik dat vele vrouwen die ik kende flexibel reageerden op deze situatie, er het beste van wilden maken. Ze pasten zich aan aan de nieuwe situatie en zetten die naar hun hand, hun kinderen in hun zog.

Het zijn stuk voor stuk vrouwen met een relatie, kleine kinderen en daarnaast een job. Ze bevinden zich in een fase van hun leven waarin veel balletjes in de lucht moeten gehouden worden. Ze doen dat met vallen en vooral opstaan. Ik vind dat sterk. Vanuit die ervaring wilde ik hen bevragen of zij dat zelf ook zo zagen. Te meer omdat ik mezelf in dezelfde situatie bevind.

Het resultaat werd een mooi elftal van vrouwen met hun eigen persoonlijkheid die elk hun weg zoeken in de verschillende rollen die ze spelen.

Maar die bovenal proberen zichzelf te zijn.

Ann Palmers

Van 18 februari tot 1 april 2022 organiseerde ik mijn eerste fototentoonstelling bij Koffiemieke in de Cruyslei te Deurne over elf sterke vrouwen uit mijn omgeving. Ik interviewde hen en portretteerde hen. Onder de categorie ‘portret’ op deze site, kan je de afzonderlijke portretten bekijken.